plannja-det-store-løftet-1920

Landet vårt er fullt av klassiske eneboliger som er så vanlige at de er lette å glemme. Men hvert eneste vanlige hus har potensialet til å bli et ordentlig drømmehus. Med enkle midler kan du gi huset ditt et løft. Et nytt platetak for eksempel, litt ny farge eller hvorfor ikke en helt ny platefasade? La deg inspirere!

Inspirasjon for det tidløse huset

Inspirasjon for 50/60-tallshus

Inspirasjon for 70-tallshus

Inspirasjon for 80-tallshus

store løftet-60-talshus

La oss hjelpe deg med ditt takprosjekt

Finn din forhandler

La deg inspirere

Plannjas takprofiler er laget for å beskytte huset ditt mot kaldt snøvær, endeløse høststormer, regnfulle vårdager og varme sommerdager. Med andre ord er våre produkter tilpasset et nordisk klima og du kan enkelt finne et tak som passer perfekt til omgivelsene dine. 

 

movie-hela-nordens-tak-m

Hele Nordens tak

plannja-colour-loop-sp

Farger og belegg som matcher

Lyset og fargenes samspill gjør at farger ofte ser annerledes ut i forhold hverandre. Plannja Color System skaper nye muligheter til å leke med fargeskalaens likheter og kontraster.

plannja-kulorer-600x480

Farger

Plannjas utvalg av farger kommer fra naturens egne fargepaletter og kobles til klassiske elementer som jord, vann, luft og brann. Plannja Colour System integrerer fargene naturlig, som en del av den estetiske helheten.

Les mer om farger
plannja-royal-rain-hx

Belegg

Plannjas belegg har et bredt utvalg av farger å velge mellom, samtidig som beleggene gir lang og varig beskyttelse til takets overflate. Vi har fire forskjellige beleggsystemer:

Les mer om belegg
plannja-pannplåt-material-s

Materiale

Plannjas produkter finnes i flere ulike typer materiale. Her kan du lese mer om du ulike variantene våre og hva du må tenke på for å velge riktig i forhold til miljø og omgivelser.

Les mer om materiale

Takprosjekter

test-collage-uppslag-justerat format

Takprosjekter fra hverdagen

Alle hus forteller en historie: Om seg selv, om dem som skapte det, om tiden det ble bygget i og om dem som lever der. Å velge rett tak handler både om estetikk og om sikkerhet. La deg inspirere av andres valg og historiene bak.

plannja-bandtäckning-ann-karin-östergrenstak

Båndtekking, et magisk vakkert tak

Her bor Anna-Karin med familien sin. Tre måneder tok det Östergrens Tak å legge denne fantastiske båndtekkingen. Jobben ble gjort i løpet av vinteren 2019. Taket har belegningen GreenCoat PRO BT i fargen PL22 Mørk rød.

Se filmen
Underbarar Clara, en influencer fra Sverige

Claras takbytte

Clara Lidström er en skribent, forfatter og fotograf, samt kvinnen bak Sveriges absolutt største blogger, UnderbaraClara. Nå har Clara byttet tak på hjemmet sitt.

Annas sommerhus

Annas sommerhus, del 1-4

Se miniserien «Anna & Filips sommerhus». Her får du et innblikk i prosessen til et ferdig sommerhus og valgene de måtte ta underveis.

Se filmen

Besøk takportalen

Artikler som inspirerer

Et naturlig samlingspunkt hvor både privatpersoner og profesjonelle kan finne nyttig informasjon, produktnyheter og ikke minst bli inspirert. Velg blant filmer og bloggartikler.

God lesning!

Kunstneren som valgte metall fremfor papir

Marie Louise Kold har portrettert både den svenske prinsessen Estelle og HC Andersen i metall. Så det er ikke rart at hun fikk i oppdrag å skape en pris til PLÅT16 – for arkitekter som utnytter mulighetene med metall.

Fascinasjonen for metall oppstod for tjue år siden da Marie Louise Kold jobbet med kobbertrykk. Hun innså at selve platen var mye mer spennende enn papiret. Dermed innledet hun et livslangt kjærlighetsforhold til metall.

– Jeg ble forelsket i en kobberplate. Det er der alt begynner og siden den gangen har jeg ikke kunnet slippe taket i dette materialet.

Denne fascinasjonen har resultert i mange spennende kunstverk. Blant annet har hun portrettert HC Andersen ved hjelp av tusentalls små, kvadratiske kobberplater. Og altså en svensk prinsesse også.

– Ja, for ett og et halvt år siden laget jeg et portrett av prinsesse Estelle som foreldrene hennes hadde bestilt. Det var veldig moro.

Kunstneren-som-valgte-metall

En annen del i kunstnergjerningen handler om å lage ulike priser. Ett eksempel er den svenske ”Plåtpriset” som deles ut på PLÅT-seminaret hvert år. Det er en hederspris til arkitekter som utnytter de mulighetene som metall gir.

Marie Louise Kold – som bor og arbeider i Malmö og på Malta – har jobbet med ”Plåtpriset” siden 2013.

– Prisen er skapt eller valgt ut av mine verk hvert år med mer eller mindre arkitektoniske elementer.

I 2016 ville man at prisen i større grad skulle ha karakter av en pokal eller et trofé. Den skulle helst kunne henge på veggen eller stå fritt. En utfordring.

platpris2016-Plannja blogg

– De hadde sett et bilde av et av mine kunstverk som minnet om en gammel kobberrull. De lurte på om jeg kunne lage en pris som hadde litt av det elementet i seg.

Resultatet ble vellykket og de glade vinnerne ble arkitektbyrået Tengbom.

Hvem som vinner i år, får vi vite i mars. Da får vi også vite hvordan årets ”Plåtpris” ser ut. Det finnes et tydelig slektskap med fjorårets pris, men mer får vi ikke vite. Bortsett fra at den inneholder en detalj fra et gammelt tak.

– Akkurat nå bytter de ut kobbertaket på sentralposthuset i Malmö som har fantastisk vakre kobbertårn fra 1906. Der har jeg fått lov til å arbeide med en liten bit.

Å ta en bit metall og forvandle den til noe nytt og vakkert. Det er jo egentlig akkurat det ”Plåtpriset” handler om.

– Jeg føler sterkt for både det arkitektoniske og for PLÅT-seminaret. Det er utrolig spennende å få jobbe med en så spesiell pris og så fantastiske mottakere.