Materialer

Alle takproduktene og takrennesystemene våre har en grunnleggende beskyttelse mot korrosjon. I tillegg til denne rustbeskyttelsen har mange profiler også et fargebelegg som ytterligere øker beskyttelsen. Dette gjør at du kan være sikker på at produktene varer i mange år.

Stål

Plannjas stålplater er varmforsinket – en sikker måte å beskytte materialet mot korrosjon. I tillegg er platen dekket med et spesialutviklet fargebelegg som ytterligere øker beskyttelsen. 

 

Aluminium

Aluminiumprofilene våre har en enestående bestandighet mot salte og sure stoffer. Passer i kystmiljøer eller i industriområder der luften kan inneholde mer av salter og forurensninger. Hvis det oppstår riper i aluminiumsplaten, dannes et nytt oksidlag umiddelbart på den eksponerte overflaten. Dette betyr at aluminium faktisk er selvhelbredende og alltid beskytter mot korroderende angrep.

 

Aluzink

Aluzink holder korrosjon på avstand. Zink bidrar med å beskytte klippkanter og riper i belegningen gjennom såkalt katodisk beskyttelse, mens aluminium bidrar med sin svært gode korrosjonsbestandighet. Plater i aluzink brukes ofte på grunn av sitt unike utseende. Initialt har platen en blank overflate som med tiden patineres og demed beskytter platen samtidig som det gir en vakker grå nyanse med en dempet glans.

 

ZinkMagnesium

ZinkMagnesium er et levende materiale for takrennesystem og båndtekking. Et metallisk overflatesjikt bestående av magnesium, aluminium og sink, gjør at det dannes et tynt lag med magnesiumoksid som gir materialet en svært god korrosjonsbestandighet. ZinkMagnesium patineres raskt, allerede etter 6 måneder har materialtet fått en mørk nyanse. Materialet er selvhelbredende i klippkanter og perforering, og det er mulig å male overflaten om det skulle være ønskelig.

plannja-camp2018-steel-alu-d-h

Stål eller aluminium

Plannjas tak består av en kjerne med varmforsinket stål eller aluminium. I tillegg har produktene flere beskyttende belegg som gjør Plannja til et stort sett vedlikeholdsfritt alternativ. Den lave vekten på Plannja-taket gjør at det er enkelt å håndtere både for den som legger taket og for selve takkonstruksjonen. Et betongbelagt tak veier hele 10 ganger mer enn Plannja-taket og 20 ganger mer enn våre aluminiumstak. Både stål og aluminium har mange felles fordeler i forhold til andre tak- og fasadematerialer.

Når bør man velge aluminium istedet for stål?

Regn og fuktighet i kystmiljøer, i storbyområder og industriområder, kan inneholde salte eller sure forurensninger med lav pH-verdi. I slike miljøer er tak og vegger utsatt for alvorlige belastninger i form av korrosjon. Plannja tak- og veggprofiler i aluminium har derfor enestående beskyttelse mot salt og sure oksider, og er  et utmerket valg i aggressive miljøer. Hvis det oppstår skader i aluminiumsplaten, dannes et nytt oksidlag umiddelbart på den eksponerte overflaten. Dette betyr at aluminium  leger seg selv og beskytter jevnt mot korrosive angrep. 

 

Fordeler Plannja platetak i stål og aluminium

Både aluminium og stål har flere felles fordeler sammenlignet med andre takmaterialer.

  • Lett vekt.
  • Fleksibel og enkel håndtering.
  • 100% resirkulerbart og bærekraftig materiale.
  • Ikke-organisk materiale. Materialet binder derfor ikke fuktighet, noe som forhindrer at det oppstår fuktskader.
  • Krever minimalt med vedlikehold.
  • Materialet har lang levetid.

 

Velg riktig materiale