plannja-det-store-løftet-1920

Landet vårt er fullt av klassiske eneboliger som er så vanlige at de er lette å glemme. Men hvert eneste vanlige hus har potensialet til å bli et ordentlig drømmehus. Med enkle midler kan du gi huset ditt et løft. Et nytt platetak for eksempel, litt ny farge eller hvorfor ikke en helt ny platefasade? La deg inspirere!

Inspirasjon for det tidløse huset

Inspirasjon for 50/60-tallshus

Inspirasjon for 70-tallshus

Inspirasjon for 80-tallshus

store løftet-60-talshus

La oss hjelpe deg med ditt takprosjekt

Finn din forhandler

La deg inspirere

Plannjas takprofiler er laget for å beskytte huset ditt mot kaldt snøvær, endeløse høststormer, regnfulle vårdager og varme sommerdager. Med andre ord er våre produkter tilpasset et nordisk klima og du kan enkelt finne et tak som passer perfekt til omgivelsene dine. 

 

movie-hela-nordens-tak-m

Hele Nordens tak

plannja-colour-loop-sp

Farger og belegg som matcher

Lyset og fargenes samspill gjør at farger ofte ser annerledes ut i forhold hverandre. Plannja Color System skaper nye muligheter til å leke med fargeskalaens likheter og kontraster.

plannja-kulorer-600x480

Farger

Plannjas utvalg av farger kommer fra naturens egne fargepaletter og kobles til klassiske elementer som jord, vann, luft og brann. Plannja Colour System integrerer fargene naturlig, som en del av den estetiske helheten.

Les mer om farger
plannja-royal-rain-hx

Belegg

Plannjas belegg har et bredt utvalg av farger å velge mellom, samtidig som beleggene gir lang og varig beskyttelse til takets overflate. Vi har fire forskjellige beleggsystemer:

Les mer om belegg
plannja-pannplåt-material-s

Materiale

Plannjas produkter finnes i flere ulike typer materiale. Her kan du lese mer om du ulike variantene våre og hva du må tenke på for å velge riktig i forhold til miljø og omgivelser.

Les mer om materiale

Takprosjekter

test-collage-uppslag-justerat format

Takprosjekter fra hverdagen

Alle hus forteller en historie: Om seg selv, om dem som skapte det, om tiden det ble bygget i og om dem som lever der. Å velge rett tak handler både om estetikk og om sikkerhet. La deg inspirere av andres valg og historiene bak.

plannja-bandtäckning-ann-karin-östergrenstak

Båndtekking, et magisk vakkert tak

Her bor Anna-Karin med familien sin. Tre måneder tok det Östergrens Tak å legge denne fantastiske båndtekkingen. Jobben ble gjort i løpet av vinteren 2019. Taket har belegningen GreenCoat PRO BT i fargen PL22 Mørk rød.

Se filmen
Underbarar Clara, en influencer fra Sverige

Claras takbytte

Clara Lidström er en skribent, forfatter og fotograf, samt kvinnen bak Sveriges absolutt største blogger, UnderbaraClara. Nå har Clara byttet tak på hjemmet sitt.

Annas sommerhus

Annas sommerhus, del 1-4

Se miniserien «Anna & Filips sommerhus». Her får du et innblikk i prosessen til et ferdig sommerhus og valgene de måtte ta underveis.

Se filmen

Besøk takportalen

Artikler som inspirerer

Et naturlig samlingspunkt hvor både privatpersoner og profesjonelle kan finne nyttig informasjon, produktnyheter og ikke minst bli inspirert. Velg blant filmer og bloggartikler.

God lesning!

Fem grunner for å velge platetak

Takplater er ikke bare et slitesterkt og holdbart material med lang levetid, det er et av få materialer som kan resirkuleres 100%.

Stålplater har i flere hundre år blitt brukt for å beskytte ulike type bygninger mot tøft klima i Norden. Flere platetak ble lagt allerede på slutten av 1800-tallet, som fortsatt står den dag i dag. Et tak med lengre levetid skal man dermed lete lenge etter. 

Hvorfor platetak? 
Det faktum at platetak er så holdbart er en av de viktigste årsakene til at det ofte blir valgt til taket. En annen grunn er den lette vekten som gjør at takkonstruksjonen lastes mindre enn for eksempel ved bruk av tegeltak. I tillegg kan du resirkulere materialet til et platetak, uten at det mister sine positive egenskaper. Fra et livssyklusperspektiv er det derfor en stor ressurs i bærekraftig utvikling.

Et platetak er uorganisk og kan ikke binde fuktighet. Bruk av plater kan dermed også være en måte å redusere risikoen for fuktskader og mugg som kan oppstå. Platetak krever heller ingen stor innsats for å vedlikeholdes.

Et utmerket valg for deg som ønsker et slitesterkt, holdbart og bærekraftig tak som holder i flere år. 

Les mer om Plannjas takplater her.

Fem grunner for å velge platetak:
1. Platetak kan resirkuleres 100% uten at det ødelegger sine positive egenskaper.
2. Platetak er et uorganisk material og har liten risiko for fuktskader og mugg.
3. Platetak har en lett vekt og dermed enkel håndtering.
4. Platetak krever minimalt med vedlikehold.
5. Platetak har lang levetid.