plannja-det-store-løftet-1920

Landet vårt er fullt av klassiske eneboliger som er så vanlige at de er lette å glemme. Men hvert eneste vanlige hus har potensialet til å bli et ordentlig drømmehus. Med enkle midler kan du gi huset ditt et løft. Et nytt platetak for eksempel, litt ny farge eller hvorfor ikke en helt ny platefasade? La deg inspirere!

Inspirasjon for det tidløse huset

Inspirasjon for 50/60-tallshus

Inspirasjon for 70-tallshus

Inspirasjon for 80-tallshus

store løftet-60-talshus

La oss hjelpe deg med ditt takprosjekt

Finn din forhandler

La deg inspirere

Plannjas takprofiler er laget for å beskytte huset ditt mot kaldt snøvær, endeløse høststormer, regnfulle vårdager og varme sommerdager. Med andre ord er våre produkter tilpasset et nordisk klima og du kan enkelt finne et tak som passer perfekt til omgivelsene dine. 

 

movie-hela-nordens-tak-m

Hele Nordens tak

plannja-colour-loop-sp

Farger og belegg som matcher

Lyset og fargenes samspill gjør at farger ofte ser annerledes ut i forhold hverandre. Plannja Color System skaper nye muligheter til å leke med fargeskalaens likheter og kontraster.

plannja-kulorer-600x480

Farger

Plannjas utvalg av farger kommer fra naturens egne fargepaletter og kobles til klassiske elementer som jord, vann, luft og brann. Plannja Colour System integrerer fargene naturlig, som en del av den estetiske helheten.

Les mer om farger
plannja-royal-rain-hx

Belegg

Plannjas belegg har et bredt utvalg av farger å velge mellom, samtidig som beleggene gir lang og varig beskyttelse til takets overflate. Vi har fire forskjellige beleggsystemer:

Les mer om belegg
plannja-pannplåt-material-s

Materiale

Plannjas produkter finnes i flere ulike typer materiale. Her kan du lese mer om du ulike variantene våre og hva du må tenke på for å velge riktig i forhold til miljø og omgivelser.

Les mer om materiale

Takprosjekter

test-collage-uppslag-justerat format

Takprosjekter fra hverdagen

Alle hus forteller en historie: Om seg selv, om dem som skapte det, om tiden det ble bygget i og om dem som lever der. Å velge rett tak handler både om estetikk og om sikkerhet. La deg inspirere av andres valg og historiene bak.

plannja-bandtäckning-ann-karin-östergrenstak

Båndtekking, et magisk vakkert tak

Her bor Anna-Karin med familien sin. Tre måneder tok det Östergrens Tak å legge denne fantastiske båndtekkingen. Jobben ble gjort i løpet av vinteren 2019. Taket har belegningen GreenCoat PRO BT i fargen PL22 Mørk rød.

Se filmen
Underbarar Clara, en influencer fra Sverige

Claras takbytte

Clara Lidström er en skribent, forfatter og fotograf, samt kvinnen bak Sveriges absolutt største blogger, UnderbaraClara. Nå har Clara byttet tak på hjemmet sitt.

Annas sommerhus

Annas sommerhus, del 1-4

Se miniserien «Anna & Filips sommerhus». Her får du et innblikk i prosessen til et ferdig sommerhus og valgene de måtte ta underveis.

Se filmen

Besøk takportalen

Artikler som inspirerer

Et naturlig samlingspunkt hvor både privatpersoner og profesjonelle kan finne nyttig informasjon, produktnyheter og ikke minst bli inspirert. Velg blant filmer og bloggartikler.

God lesning!

Besiktigelse av tak - hva ser man etter?

Er man på boligjakt, er det mye man skal rekke å gå gjennom på en visning. Planløsning, overflatesjikt og selve følelsen i huset. Men taket da? Glem ikke det. Det er husets femte fasade ifølge arkitektene. Kanskje det er lett å glemme også for dem som allerede er huseier og må tenke på vedlikehold? Vi spør en av Plannjas takeksperter, Patrik Borg, om hvordan man raskt danner seg et inntrykk av takets tilstand og potensial.

Hva skal man se etter på taket?
- Du skal ikke bare sjekke utvendig, det er også svært viktig at du tar deg en tur opp på loftet med en lykt. Se etter lekkasjer og misfarginger i treverket. Føles det fuktig eller lukter det mugg, er det alvorlig.

Og utvendig …?
- Taket må selvfølgelig se helt ut. Mose på et betongtak kan innebære fuktskader. Enhver skjøt, uansett takmateriale, er en potensiell lekkasjetrussel, så tak med færre skjøter er faktisk å foretrekke rent byggteknisk.

Hvilke tak lekker mest?
- Alle gamle tak har sine problemer. Flate tak med svak helling er problematiske når snøen vekselvis smelter og fryser. Takpanner i leire eller betong kan havne skjevt eller være sprukne hvis noen har gått på taket og vært uforsiktige. På gamle platetak kan skruenes gummipakninger gå i stykker og forårsake lekkasje.

Når skal man legge nytt tak?
- Hvis du vil sove godt om nettene – og når du vil gi hele huset et løft! Du kan enkelt betone husets karakter med en viss type tak. Du kan også forsterke husets fargesetting og fremheve fargen fra fasade, dørpartier eller vinduskarmer i f.eks. takrenner og nedløpsrør eller i selve takprofilen.

Hvor vanskelig er det å legge nytt tak?
- Generelt kreves det en del erfaring og nøyaktighet. Et tak skal holde i minst 30 år! Det enkleste er selvfølgelig å velge en helhetsløsning i form av et komplett tak. Men den hendige som tidligere har utført litt byggearbeid på huset, pleier å kunne legge nytt tak selv. 

Til slutt, hva koster et nytt tak?
- Faktisk ikke så mange prosent av eiendommens totale verdi ... Det er vanskelig å gi generelle prislapper ettersom tak kan være mer eller mindre komplekse når det gjelder høyde, helling, arker osv. En erfaren håndverker pleier å kunne legge et nytt platetak for mellom 600 og 1 000 kroner per kvadratmeter takareal inklusive arbeid og materiale, men eksklusive riving, ombygging og tilbygg.

Her på plannja.no finner du takplater og tilbehør, som er lette å legge, i et stort utvalg forskjellige designmessige uttrykk. Vi håper vi kan hjelpe deg et stykke på vei med inspirasjon og relevant informasjon.