Materialer

Alle takproduktene og takrennesystemene våre har en grunnleggende beskyttelse mot korrosjon. I tillegg til denne rustbeskyttelsen har mange profiler også et fargebelegg som ytterligere øker beskyttelsen. Dette gjør at du kan være sikker på at produktene varer i mange år.

Stål

Plannjas stålplater er varmforsinket – en sikker måte å beskytte materialet mot korrosjon. I tillegg er platen dekket med et spesialutviklet fargebelegg som ytterligere øker beskyttelsen. 

Aluminium

Aluminiumprofilene våre har en enestående bestandighet mot salte og sure stoffer. Passer i kystmiljøer eller i industriområder der luften kan inneholde mer av salter og forurensninger. Hvis det oppstår riper i aluminiumsplaten, dannes et nytt oksidlag umiddelbart på den eksponerte overflaten. Dette betyr at aluminium faktisk er selvhelbredende og alltid beskytter mot korroderende angrep.

Aluzink

Aluzink holder korrosjon på avstand. Zink bidrar med å beskytte klippkanter og riper i belegningen gjennom såkalt katodisk beskyttelse, mens aluminium bidrar med sin svært gode korrosjonsbestandighet. Plater i aluzink brukes ofte på grunn av sitt unike utseende. Initialt har platen en blank overflate som med tiden patineres og demed beskytter platen samtidig som det gir en vakker grå nyanse med en dempet glans.

ZinkMagnesium

ZinkMagnesium er et levende materiale for takrennesystem og båndtekking. Et metallisk overflatesjikt bestående av magnesium, aluminium og sink, gjør at det dannes et tynt lag med magnesiumoksid som gir materialet en svært god korrosjonsbestandighet. ZinkMagnesium patineres raskt, allerede etter 6 måneder har materialtet fått en mørk nyanse. Materialet er selvhelbredende i klippkanter og perforering, og det er mulig å male overflaten om det skulle være ønskelig.

Velg riktig materiale