Fem grunner for å velge platetak

Takplater er ikke bare et slitesterkt og holdbart material med lang levetid, det er et av få materialer som kan resirkuleres 100%.

Stålplater har i flere hundre år blitt brukt for å beskytte ulike type bygninger mot tøft klima i Norden. Flere platetak ble lagt allerede på slutten av 1800-tallet, som fortsatt står den dag i dag. Et tak med lengre levetid skal man dermed lete lenge etter. 

Hvorfor platetak? 
Det faktum at platetak er så holdbart er en av de viktigste årsakene til at det ofte blir valgt til taket. En annen grunn er den lette vekten som gjør at takkonstruksjonen lastes mindre enn for eksempel ved bruk av tegeltak. I tillegg kan du resirkulere materialet til et platetak, uten at det mister sine positive egenskaper. Fra et livssyklusperspektiv er det derfor en stor ressurs i bærekraftig utvikling.

Et platetak er uorganisk og kan ikke binde fuktighet. Bruk av plater kan dermed også være en måte å redusere risikoen for fuktskader og mugg som kan oppstå. Platetak krever heller ingen stor innsats for å vedlikeholdes.

Et utmerket valg for deg som ønsker et slitesterkt, holdbart og bærekraftig tak som holder i flere år. 

Les mer om Plannjas takplater her.

Fem grunner for å velge platetak:
1. Platetak kan resirkuleres 100% uten at det ødelegger sine positive egenskaper.
2. Platetak er et uorganisk material og har liten risiko for fuktskader og mugg.
3. Platetak har en lett vekt og dermed enkel håndtering.
4. Platetak krever minimalt med vedlikehold.
5. Platetak har lang levetid.