Fordeler platetak

Hvorfor velge platetak?

Platetak er ikke bare et sterkt materiale med lang levetid. Det er et av få materialer som kan resirkuleres flere ganger uten at det mister sine positive egenskaper. Fra et livssyklusperspektiv er platetak derfor en stor ressurs i bærekraftig utvikling.

 

Et naturlig valg

For at Plannja stålplater skal tåle et hardt klima brukes det varmforsinket stål på de fleste produkter. Med vårt unike utvalg fargebelegg får platene ekstra beskyttelse. Velg for eksempel det miljøvennlige GreenCoat®, et beleggsystem som er basert på naturlige oljer som gir spesielt god beskyttelse mot vær og vind. 


Profiler og farger for alle

Plannjas takprofiler har et fleksibelt materiale som er lett å håndtere. Med farger inspirert av naturen og belegg som beskytter mot naturen kan du være sikker på å finne et tak som passer både deg, hjemmet ditt og omgivelsene. 


Holder i lengden

Stålplater er et fantastisk tak- og fasadematerial. Det har i flere hundre år blitt brukt for å beskytte alt fra kirker til låver mot hardt vær og nordisk klima. Allerede på 1800-tallet ble det lagt flere platetak som fortsatt holder hjemmene våre trygge den dag i dag. Et byggemateriale med lengre levetid skal man dermed lete lenge etter.


Ideelt materiale

For mange er den største fordelen med våre takprodukter at de er nesten helt vedlikeholdsfrie. Det kreves dermed lite innsats for å beskytte huset år etter år. En ekstra fordel er at våre takprofiler er uorganiske og dermed ikke binder fuktighet, noe som reduserer risikoen for fuktskader. Plannjas komplette tak i stål eller aluminium er med andre ord et ideelt valg når du vil ha tak- og takrennesystem som du kan stole på i mange år.
 

Fra takstein til platetak

Plannja gir taket ditt rett utseende og funksjon til rett pris. Å legge et Plannja-tak er enkelt på grunn av den lave vekten som gjør at platene er lette å håndtere. Ved renovering kan noen av våre profiler også legges direkte på det gamle taket, noe som sparer både tid og penger.

OP Kouvola - Titus Verhe

Stål eller aluminium?

Plannjas tak består av en kjerne med varmforsinket stål eller aluminium. I tillegg har produktene flere beskyttende belegg som gjør Plannja til et stort sett vedlikeholdsfritt alternativ. Den lave vekten på Plannjataket gjør at det er enkelt å håndtere både for den som legger taket og for selve takkonstruksjonen. Et betongbelagt tak veier hele 10 ganger mer enn Plannjataket og 20 ganger mer enn våre aluminiumstak.

Både stål og aluminium har mange felles fordeler i forhold til andre tak- og fasadematerialer.

Hvorfor velge aluminium?

Regn og fuktighet i kystmiljøer, i storbyområder og industriområder, kan inneholde salte eller sure forurensninger med lav pH-verdi. I slike miljøer er tak og vegger utsatt for alvorlige belastninger i form av korrosjon. Plannja tak- og veggprofiler i aluminium har derfor enestående beskyttelse mot salt og sure oksider, og er  et utmerket valg i aggressive miljøer. Hvis det oppstår skader i aluminiumsplaten, dannes et nytt oksidlag umiddelbart på den eksponerte overflaten. Dette betyr at aluminium  leger seg selv og beskytter jevnt mot korrosive angrep. 

Fordeler Plannja platetak i stål og aluminium

Både aluminium og stål har flere felles fordeler sammenlignet med andre takmaterialer.

  • Lett vekt.
  • Fleksibel og enkel håndtering.
  • 100% resirkulerbart og bærekraftig materiale.
  • Ikke-organisk materiale. Materialet binder derfor ikke fuktighet, noe som forhindrer at det oppstår fuktskader.
  • Krever minimalt med vedlikehold.
  • Materialet har lang levetid.

Farger, belegninger og material

Farger

Plannjas utvalg av farger kommer fra naturens egne fargepaletter og kobles til klassiske elementer som jord, vann, luft og brann. Plannja Colour System integrerer fargene naturlig, som en del av den estetiske helheten

Les mer om farger

Belegg

Plannjas belegg har et bredt utvalg av farger å velge mellom, samtidig som beleggene gir lang og varig beskyttelse til takets overflate. Vi har fire forskjellige beleggsystemer:

Les mer om belegg

Materiale

Plannjas produkter finnes i flere ulike typer materiale. Her kan du lese mer om du ulike variantene våre og hva du må tenke på for å velge riktig i forhold til miljø og omgivelser.

Les mer om materiale