Fordeler platetak

Fordelene med platetak

Platetak er ikke bare et sterkt materiale med lang levetid. Det er et av få materialer som kan resirkuleres flere ganger uten at det mister sine positive egenskaper. Fra et livssyklusperspektiv er platetak derfor en stor ressurs i bærekraftig utvikling.
plannja-60tal-600x480

Fra takstein til platetak

En stor fordel med platetak - rent bortsett fra at det er et veldig holbart materiale - er at det ikke veier noe særlig. En takkonstruksjon belastes altså mindre at plateprofiler enn av at tegl- eller betongtak. Det betyr at man vanligvis kan bytte til et platetak uten problemer. Husk bare på at undertaket må gjøres på korrekt vis uansett hvilket tak du enn velger.

  VI HJELPER DEG  
plannja-kulorer-600x480

Profiler og farger for alle

Plateprofiler har et fleksibelt materiale som er enkelt å forme. Det merker man på bredden i produktutvalget vårt. Alle plateprofilene våre kommer i et stort utvalg farger hentet fra naturens egen fargeskala. Det er enkelt å finne et tak som passer både deg, huset ditt og omgivelsene du bor i.

  FARGER  
plannja-skog-600x480

Et naturlig valg

For at Plannjas plateprofiler skal tåle et hardt klima brukes det varmforsinket stål på de fleste av produktene våre. Med vårt unike utvalg fargebelegg får platene ekstra beskyttelse. Majoriteten av stålprofilene våre produseres med premiummaterialet GreenCoat®. De fleste GreenCoat®-produkter har en overflatebehandling som baseres på Bio-based Technology (BT), hvor store deler av løsningsmiddelet er erstattet med organiske oljer. Det innebærer redusert miljøpåvirkning og legger til rette for en grønnere livsstil.

  BELEGG  
plannja-vinter-600x480

Holder i lengden

Stålplater er et fantastisk tak- og fasadematerial. Det har blitt brukt til å beskytte alt fra kirker til låver mot vær og vind i hundrevis av år. Flere steder kan man fremdeles finne platetak lagt på  slutten av 1800-tallet. At takene ligger den dag i dag er ingen tilfeldighet, et byggemateriale med lengre levetid skal man nemlig lete lenge etter.

  PRODUKTER  

plannja-trend275-600x480

Ideelt materiale

For mange er den største gevinsten med produktene våre at de er nesten helt vedlikeholdsfrie. Det kreves minimalt med innsats for at taket skal beskytte huset år etter år. En ekstra fordel er at plateprofilener er uorganiske og dermed ikke binder fuktighet, noe som reduserer risikoen for for eksempel fuktskader og soppangrep. Plannjas komplette tak i stål eller aluminium er med andre ord et ideelt valg når du vil ha tak- og takrennesystem som du kan stole på i mange år.

 MATERIALER 
plannja-koncept-hus-berg-600x480

Aluminium for tøffe miljøer

Regn og fukt i kystnære strøk, i storbyer og nær industriområder, kan inneholde salter eller sur forurensing med lav pH-verdi. Da utsettes tak og vegger for store påkjenninger i form av korrosjon. Plannjas tak- og veggprofiler i aluminium har enestående bestandighet mot salt og sure oksider og er med det et utmerket valg til tak og fasade i aggressive miljøer.

 ALUMINIUM